Dags för homestyling? Här är knepen som ökar chanserna för en lyckad bostadsförsäljning!

Homestyling är numera en nästintill oundviklig del av en lyckad bostadsförsäljning. Du vill trots allt få din bostad att se så attraktiv som möjligt ut innan den läggs upp till försäljning eller organiserar visningar. Det lockar fler spekulanter och kan således också bidra till ett högre slutpris. Här delar vi med oss av våra bästa tips för hur du ökar chanserna för en lyckad bostadsförsäljning genom homestyling!

Överlämna ansvaret till din fastighetsmäklare och proffsen

Homestyling bör utföras av skickliga inredningsstylist, så är det bara. Men det kan vara svårt att hitta den designern som har potential att ge din bostad det helhetsintryck du önskar. Det finns trots allt en djungel av duktiga stylister därute, vilket medför att du riskerar att du välja någon som inte framhäver din bostad i den utsträckning som krävs för att höja slutpriset. Därför är det en bra idé att överlämna ansvaret för att hitta en föredömlig inredningsstylist till din mäklare.

 

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling arbetar till exempel med många yrkeskunniga inredningsstylister som kan göra din bostad exemplarisk inför fotografering och visning. Genom att välja en av deras professionella mäklare i Nyköping får du således inte bara hjälp med de juridiska aspekterna av bostadsförsäljningen, men också råd om vilken stylist du ska anlita. Således slipper du oroa dig för att stylisten inte utför det jobb du önskar.

Städa bostaden grundligt innan den ska piffas upp

Inför homestyling, fotografering och visning är det du själv som bär ansvaret för att bostaden är fräsch och ren. Därför är det viktigt att du städar den grundligt innan eventuell inredningsstylist ska piffa upp bostaden. 

 

Din bostad rengör du grundligt genom att dammsuga och tvätta golven, torka av alla ytor, rengöra alla vitvaror invändigt och utvändigt, plocka undan onödiga föremål, damma av möbler, tvätta textilier och så vidare. Inte ens den mest skickliga inredningsstylisten kommer att kunna göra ditt hem tilltalande om inte det är städat och rent först!

 

Om du varken har tid eller energi att städa ditt hem kan du alltid anlita en städfirma. Då säkerställer du att resultatet blir felfritt och att stylisten i sin tur har en fräsch yta att utgå från! Även här kan du med fördel höra med din fastighetsmäklare om de kan kontakta en städfirma åt dig.

Tillför växter och behagliga textilier

Du bör som sagt avlägsna eventuella personliga föremål och inredningsdetaljer innan det är dags för fotografering och visning. Men det betyder inte att din bostad behöver se tråkig och opersonlig ut. Vi föreslår att du sätter färg på rummen med krukväxter och snittblommor samt tillför smakfulla textilier där det passar. 

 

Naturligtvis är det viktigt att vara enhetlig när du inreder med såväl växter som textilier – annars kan det lätt se rörigt ut. Därutöver bör du ha din målgrupp i åtanke när du tillför inredningselement som växter, kuddar och plädar, eftersom det verkligen är en fråga om smak vad man gillar! Du vill troligen att en så stor mängd intressenter som möjligt ska lägga bud på bostaden. Därför är det viktigt att ta både kvinnor och män och unga och gamla i beaktande när du inreder!