Gör dig redo för vårens storstädning

Även om man bör gå runt och städa i sin bostad gärna en gång i veckan så gäller det även att man genomför riktiga storstädningar någon gång om året. Även om det kanske är ett par veckor kvar tills dess att vi får se våren på riktigt så kan det vara ett utmärkt tillfälle att storstäda och kunna möta allt nytt solljus med ett riktigt rent och fint hem. 

 

Även om du dammsuger en gång i veckan och dammtorkar med jämna mellanrum behövs det att man kavlar upp ärmarna och verkligen tar i när det kommer till att göra rent där hemma. Detta inbegriper allting från att rensa avlopp till att göra rent med en element borste. I den här texten går vi igenom några av de viktigate sakerna att göra innan man sätter igång med att städa.  

 

Skriv en lista över vad som behöver göras 

Att strukturera upp arbetet som behöver göras i en kortare lista är någonting som inte bara gör det lättare att göra allting, utan det säkerställer även att man inte glömmer någonting viktigt som man behöver ta tag i. Dessutom känns det verkligen som man kommer framåt när man efter varje utförd syssla kan kryssa av den från listan. 

Se till att du har allt hemma 

När man har skrivit en lista över allting som man behöver göra under städningens gång är det dags att gå igenom all sin städutrustning för att se till att man har allting. Det är oerhört tradigt att behöva avbryta städningen mitt i för att springa och köpa mer såpa eller dammsugarpåsar, och genom att se till att man har allting som man behöver kan man bli färdig med städningen på ett så effektivt och snabbt sätt som möjligt

Om du ska putsa fönstren 

Att putsa fönstren är också någonting som man bör göra en gång om året, och vad kan passa bättre än att göra det precis innan våren kommer. Detta är någonting som man kan göra själv, men man får ofta ett mycket bättre resultat om man väljer att använda sig av en profesionell putsarfirma. Detta kan kosta en del, men är välspenderade pengar då resultatet allt som oftast blir helt fantastiskt. Man tänker inte på hur smutsiga ens fönster blir efter en tid, och detta är någonting som verkligen kan ge hela ens bostad ett ordentligt lyft. 

 

Ladda upp med underhållning

 

Att städa blir väldigt mycket drägligare om man samtidigt har någonting att underhålla sig själv med. Här kan det passa utmärkt med att exempelvis ladda upp med en bra podcast eller en ljudbok att lyssna på samtidigt som man städar. Att ha någonting att tappa bort sig i medans man rensar avlopp eller dammtorkar ytor som man glömt bort fanns gör att det känns som att tiden går väldigt mycket snabbare. 

 

Det finns gott om alternativ och du vet själv bäst vilka poddar som du tycker om, men här kan du få ta del av bra tips på ljudböcker som kommer att få tiden att flyga förbi.