Skapa en Fridfull Oas: Designa en Skandinavisk Skogsretreat-trädgård

En trädgård kan vara en plats för avkoppling och ro. Men ibland kan det vara svårt att hitta en sådan plats i en trädgård som är full av liv och rörelse. Om du vill ha en trädgård som är avkopplande och fridfull, är en skandinavisk skogsretreat-trädgård ett utmärkt alternativ.

Naturliga material

Den skandinaviska skogsretreat-stilen är inspirerad av den lugna och vackra naturen i Skandinavien. Den använder sig av naturliga material och mjuka färger för att skapa en avkopplande atmosfär – till exempel med en utesoffa. Trädgården ska kännas som en plats att koppla av och njuta av naturen. För att skapa en skogsretreat-trädgård bör du använda naturliga material som trä, sten och växter.

Trä

Trä är särskilt viktigt eftersom det ger en varm och inbjudande känsla. Du kan använda trä för att skapa bänkar, stigar och trädäck.

Sten

Sten är också bra eftersom det ger en naturlig kontrast till träet. Du kan använda sten för att skapa en stenmur, en stig eller en fontän.

Växter

Växter är också viktiga eftersom de ger liv och färg till trädgården. Välj växter som trivs i skuggiga och fuktiga områden, som mossor, ormbunkar och vilda blommor. Plantera gärna växter som är naturligt förekommande i skogen och som kan växa tätt, för att skapa en naturlig känsla.

Avskildhet

En viktig del av en skogsretreat-trädgård är avskildhet. Du vill skapa en känsla av att vara avskild från resten av världen.

Vägg av träd, buskar eller sten

Detta kan göras genom att skapa en vägg av träd, buskar eller sten.

Pergola eller trädäck med höga sidor

Du kan också använda en pergola eller ett trädäck med höga sidor för att skapa en intim plats.

Sittplatser på strategiska platser

Placera också bänkar och stolar på strategiska platser för att skapa avskilda sittplatser. En plats där man kan sitta ostört och njuta av naturen kan vara en viktig del av trädgårdens avskildhet.

Mjuka färger

För att skapa en lugn och avkopplande atmosfär bör du använda mjuka färger.

Undvik starka och skarpa färger

Undvik starka och skarpa färger som kan vara stressande.

Använd mjuka jordfärger

Istället bör du använda mjuka jordfärger som brun, grön och beige. Dessa färger ger en avslappnad och naturlig känsla. Färgerna kan användas i både växter och material, och kan skapa en enhetlig känsla i trädgården.

Vattenfunktion

En vattenfunktion kan bidra till att skapa en lugn och avkopplande atmosfär i trädgården.

Använd fontän, damm eller bäck

Du kan använda en fontän, en damm eller en liten bäck. Vattnet ger en avkopplande ljudkuliss och kan också locka till sig fåglar och andra djur.

Estetik

En vattenfunktion kan också vara en viktig del av trädgårdens estetik och kan skapa en naturlig känsla.

Avslutande tankar

En skogsretreat-trädgård är ett utmärkt sätt att skapa en lugn och avkopplande plats i din trädgård. Genom att använda naturliga material och mjuka färger kan du skapa en trädgård som är fridfull och inbjudande. Bygg en vägg av träd eller buskar för att skapa avskildhet, och skapa en vattenfunktion för att lägga till en avkopplande ljudkuliss. Följ dessa tips för att skapa din egen skogsretreat-trädgård.

Slutligen, det är viktigt att komma ihåg att en trädgård är en personlig plats och det är därför viktigt att du skapar en trädgård som passar dina personliga behov och önskemål. Skapa en trädgård som du kan njuta av och som ger dig ro och avkoppling i vardagen.