Njut av din trädgård

En trädgård innebär förvisso en del jobb för att den ska förbli fin. Men för alla trädgårdsentusiaster är det värt det, eftersom den också ger så mycket njutning. Ett enkelt sätt att göra trädgården trivsam på är att plantera blommor och hålla gräsmattan snygg.

Välj perenner till trädgården

Det kan vara svårt att veta vilka blommor som är bäst att välja till trädgården. Ett bra tips är att välja perenner, alltså blommor som kommer tillbaka varje år. Då behöver du endast plantera dem en gång och sedan ha vackra blommor i din trädgård flera somrar framöver.

Du behöver inte göra något särskilt med dina perenner för att de ska komma tillbaka varje år, förutom att rensa ogräs förstås. Det går utmärkt att plantera dem både i kruka och direkt i rabatten. Du kan titta här om du vill ha fröer till perenner.

Ta hand om gräsmattan

En snygg gräsmatta är viktigt för att få ett bra intryck av en trädgård. Kanske tror du att det krävs väldigt mycket jobb för att få gräsmattan att se välskött ut. Men faktum är att det oftast inte är så svårt och den behöver inte vara extremt kortklippt för att ge ett hemtrevligt intryck.

Det viktigaste du kan göra för att hålla gräsmattan snygg är att klippa den regelbundet under tillväxtperioderna. Speciellt på våren oh försommaren när gräset verkligen börjar komma igång och växa för säsongen, är det bra att klippa tillräckligt ofta.

Du behöver inte kratta efteråt, utan det är faktiskt bra att låta gräsklippet ligga kvar. Det fungerar som gödning för gräsmattan.

Vill du ha en altan?

Om du vill minimera ditt trädgårdsarbete men ha en trivsam plats att vistas på kan du bygga en uteplats. Självklart går det bra att ha trädgårdsmöblerna direkt på gräsmattan också. Men en träaltan kommer att ge trädgården en mer ombonad känsla. Där kan du placera en sittgrupp med bord och stolar och njuta av sommarkvällarna.