Fem tips för en lyckad och stressfri flytt

Att flytta innebär på sätt och vis att du börjar ett nytt kapitel i ditt liv. Därför kan det också vara en mycket överväldigande upplevelse. För att inte tala om att det kaos som följer med en flytt gör många människor stressade och omotiverade. Som tur är har vi sammanställt en lista med fem tips som kan hjälpa dig att slutföra flytten – utan att känna dig stressad!

  • Anlita en flyttfirma vars tjänster passar dina behov och din budget

Även om det är fullt möjligt att genomföra en flytt på egen hand är det alltid fördelaktigt att överlåta det år proffsen. Det sparar inte bara tid och fysisk ansträngning, utan garanterar också en lyckad flytt. Det finns många yrkesskickliga flyttfirmor i landet, så det är viktigt att välja en flyttfirma vars tjänster passar dina behov och din budget. Med andra ord bör du välja en flyttfirma som lovar en felfri flytt till ett rimligt pris.

  • Planera flytten in i minsta detalj i god tid innan flyttdagen

Om du vill undvika den stress som en hektisk flytt annars innebär är det viktigt att vara välorganiserad. Med detta menar vi att du bör planera din flytt till punkt och pricka, dels för att se till att du inte glömmer något, dels för att undvika att bli överväldigad av någon del av flytten. Det är en bra idé att skriva ner alla sysslor som måste utföras inför, under och efter flytten, så att du har en överblick över vad du ska göra och när du måste göra det.

  • Packa och sortera dina tillhörigheter samt märk flyttlådorna

Flyttpackningen är en av de mest tidskrävande aspekterna av en flytt. Det är trots allt viktigt att vara organiserad om du vill minska risken för att inte hitta det du behöver när du behöver det. Därför föreslår vi att du packar alla dina tillhörigheter i separata lådor beroende vad de innehåller, till exempel köksredskap, textilier, barnkläder och så vidare. 

 

Och glöm för Guds skull inte att märka lådorna efteråt! Om flyttlådorna inte är märkta är det nästan meningslöst att du har sorterat innehållet. Då kommer du ändå att behöva lägga massa tid på att leta efter rätt tillhörigheter när du packar upp igen.

  • Be familj eller vänner om hjälp

Även om du har anlitat en flyttfirma för att göra det tunga arbetet är det fortfarande en bra idé att få hjälp av familj eller vänner. De kan till exempel hjälpa dig att packa alla dina saker i ditt befintliga hem eller hjälpa dig att packa upp dem i din nya bostad. All hjälp du kan få är trots allt uppskattad om du vill undvika det kaos och den stress som en flytt annars innebär. Belöna dem gärna med något, såsom pizza, efteråt för att visa din tacksamhet.

  • Städdags? Återigen, överlåt ansvaret till proffsen!

Efter en flytt måste du städa bostaden för att göra den redo för de nya ägarna. Och det kan vara jobbigt att tänka på när du har haft fullt upp med din egen flytt så länge. Därför föreslår vi återigen att du överlåter ansvaret till proffsen och anlitar en städfirma för att göra iordning innan nyckelöverlämningen. Detta garanterar dig ett skinande rent resultat!